RedWood goed Alternatief voor douglas

Red Class Wood schuttingen

Red Class Wood is het perfecte alternatief voor Douglas lariks hout met vele voordelen. Lees hieronder waarom Red Class Wood schuttingen wel eens een goede houtsoort is voor u. Het hout wordt onder hoge druk geïmpregneerd waardoor het prima bestand is tegen weersinvloeden en insecten. Daarnaast behoud Red Class Wood zijn kleur tot wel 4 maal zo lang  !!  als douglas lariks.

Na een grondige kwaliteitsselectie wordt het hout kunstmatig teruggedroogd en daarna geschaafd. Dit resulteert in maatvast en stabiel schuttingen. Door de droging werkt het hout vele malen minder. Het productieproces is ecologisch verantwoord en er worden geen zware metalen aan het hout toegevoegd. De schuttingen zijn gemaakt van planken die afkomstig zijn uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen. Op red Class Wood planken wordt een garantie gegeven van 10 jaar mits het boven de grond wordt toegepast. De verwachte levensduur is ongeveer 15 jaar.

De eerste 2-3 weken kan het hout wat vlekkerig zijn maar dit trekt gewoon weer weg. Zoals u leest is Red class Wood een betaalbaar alternatief voor vuren, grenen en douglas lariks met vele voordelen.